På jobbet

När jag åkte till jobbet låg nog alla ni och sov för att ladda era batterier inför nattens fått fyllda äventyr. Men skänk en tanke till alla som jobbar på nyår och då menar jag inte mig utan all vårdpersonal som jobbar under detta festdygn. Ska snart göra mig i ordning och när allt är klart åker vi iväg och firar nyår. Verkar bli bra väder denna sista dag av 2011. Have a great happy New year! (Drick inte för mycket, det kommer en morgondag också)

Åh vad jag älskar denna häst!

Ibland är han bara för underbar Cayenne, dressyren var väl inte den bästa idag då vi testade ett nytt bett men hoppningen var han hur fin som helst.

Har tänkt mig testa samma bett fast ett tredelat då han trivs på tredelade bett. Har ett vanligt tränsbett men vill testa ett nytt bett som jag kan variera mig med och jag vill inte bettsla upp utan bara något annat bett än bara hans vanliga bett som han för övrigt funkar bra på. Så fick låna Amandas D-rings bett.

 

Cayenne tyckte det var lite konstigt med det i mun, men det beror ju på att det inte var hans vanliga bett + att det var ett två delat. Så dressyern blev inte det bästa passet, men han trivdes bra på det i hoppningen och jag tyckte han fungerade fint på det med och han kändes så himla bra och en sådan känlsa vet jag inte när jag hade senast med en häst. Tror nog det var med Alert och innan dess var det Smulan.

 

Dock fick jag inga hoppbilder (ska träna mina fotografer så de blir duktiga på det med), men fick fina porträtt bilder som jag tänkte bjuda på.

 

(bloggen förstör denna bild mycket, dock är det landnigen efter ett hinder)
Och min absoluta favorit för dagen.
Imorgon är det jobb så vi får se om jag hinner uppdatera något.

Dagens bilder

Började med att när jag kom till stallet så skulle Amanda rida sin häst och eftersom jag var där lite tidigare än vad jag behövde så erbjöd jag mig att fota henne lite när det var så fint väder.
Därefter kom Hanna och frågade om jag kunde fota henne och en av hennes ponnisar.
Hade fortfarande tid innan jag skulle ha lektion så hon hämtade Tuffing så gick vi ut på en åker och fotande dem där.
Sedan var det dags för mig att ha lektion (jag har inte gått några utbildningar som ridinstrutktör). Det är två tjejer som rider för mig som heter Hanna och Annika med sin ponnisar som står i samma stall som jag har Cayenne.
Idag stod hoppning på schemat och de var så duktiga och det var riktigt kul.
Hanna och Corona
Annika och Goya
Efter dem så longerade jag en annan ponny som behövde det, men slutade med att jag tömkörde henne då hon trivdes bättre med att bli tömkörd än longerade för dagen.
Tänkte vissa mer bilder men det får komma i ett annat inlägg då detta blir alldels för långt annars.

Heldag i stallet

Har varit i stallet nästan hela dagen då jag började med att fota och efter det följde det lektion, longering/tömkörning och till slut rida själv.

 

Så uppdaterar mer senare om hur dag gick och med lite bilder, men först ska jag äta då jag är vrålhungrig.

 

En bild från i höstas.


Skit väder!!

Jag som hade tänkt åka ner till ridskolan och hoppa idag. Ska det hålla på och blåsa så här tänker inte jag ge mig ut på vägen och riskera att bli bortblåst med en transport. Får avvakta och se om det blir värre eller bättre, men som det är nu tänker jag inte åka ner.
Skit också vi som är så hoppsugna.

Härlig ridtur

Tog en tur med Cayenne bort till sandgropen och vädret var kanske inte på topp, mulet och grått men inget som hindrade mig och Cayenne att rida ut än bara vara på åkern.

 

Eftersom det var en ny väg vi red så tyckte Cayenne att det var fruktansvärt mycket otäcka stenar som skulle hoppa på honom när som helst och äta upp honom. Även en bil som stod på sin parkering skulle när som helst gå till attack om han inte synade bilen.

 


 

När vi kommit halvvägs till gropen så började dugga och till slut regna lite lätt. Jag är en sån person som inte bryr sog direkt om det regnar eller ej. Visst om det regnar innan man suttit upp så överväger man om man verkligen ska rida, men sitter man redan på kan man lika gärna forsätta tycker jag om regnet inte ökar.

 

 

Tog det rätt lugnt i gropen och red lite lätt där och när jag tyckte han slappna av så red vi hem samma väg och det flöt på så fint och inga stenar eller bilar var otäcka.

Skulle även passera en väg och man ser väldigt bra och långt så jag tänkte vänta ut en bil som svängde ut när jag hade ca 20 meter kvar till vägen.

Den personen som körde stannade på vägen (kom inga bilar) blinkade på mig så jag fick gå över vägen. Så tacksamma att bilisten stannde för mig och jag tackade denne för att den var snäll och lät mig gå över obehindrad.

 

Det finns några riktigt bra bilister där ute och de borde få ett bättre tack än bara en vink. Så här får ni ett stort TACK!

 


Jönköping

Har idag varit nere i Jönköping på mellandagsrean med Lina och Hanna.
Började på Charlies häst och hund där jag inte fynda så mycket då jag sjävl bara hade tänkt köpa det jag verkligen behövde, så det blev bara en man & svans borste och pälsglans.
Drog sedan till A6, men blev inte mycket shopping för min del där heller. Det ända som handlades där var lite mat
Vi var även en sväng inne på Skövde ridsport på vägen hem och där blev jag storshopparen med ett schabrak från Schockmöhle.
Bildlänk
En remontnosgrimma till mitt nya träns:
Bildlänk
Har även beställt hem lite saker som jag inte fastande för i butikerna vi var i, men som jag behöver ha.
Tack tjejer för en rolig dag!

Roligt jobb

Jag har nog ett av de roligaste jobben som finns. Jobbar som personlig assistent och i det jobbet får man vara med om det mesta. Har haft riktigt bra dag och framför allt roligt på jobbet idag. Dock kan jag inte rida idag då jag jobbar dygn, så det får bli en tur imorgon efter jag kommit hem från Jönköping.

God fortsättning

Hoppas er jul har varit bra hittills, min har det definitivt varit det.  Var hos mormor på eftermiddagen/kvällen där vi fick god mat och hade julklappslotteri. Fick en tomte i lotteriet som passade mig ypperligt då jag små samlar lite på tomtar.

Fick köksknivar, godis och strumpor av mormor och morfar.

 

Av min underbara familj fick jag:

*Raggstrumpor

*Stickad tröja

*Equipage Termostövel

 

Jag har verkligen misstaget min familjs intresse för mig och mitt intresse för hästar. De är verkligen den bästa familj jag har då de gav mig:

*Fleecetäcke från HorseGuard

*Treadstone träns

 

På allt fick de rättstorlek och färg. Är så otroligt glad över dessa fina julklappar, älskar verkligen min familj.

 

Så hädan efter ska jag inte ta ut något i förskott. Skrev i tidigare inlägg att de aldrig skulle köpa något till mig och Cayenne utan jag fick köpa såna saker själv (även till jul), men ack så fel jag hade. Sådan här överraskningar älskar jag och det är dem så gör julen värt. Men det bästa är när man ger sådan överraskningar själv till dem man älskar.



Grön jul

Det är verkligen ingen vit jul här inte. Minns inte att vi har haft någon grön jul förut, men ibland måste man bryta lite traditioner.  Dock kanske inte denna.

 

Det är även min första jul som jag har häst, inget konstigt med det egentligen. Så bestämde mig för att rida ut och fick sällskap av Hanna och Bullen.

Vi bytte även hästar en bit och jag fick känna på Bullen. Gud vilken häftig ponny måste jag säga. Blev en lugn, härlig tur och hästarna var glada. Det är något som verkligen får upp ens humör.

Bullen

Nu håller jag på att göra mig i ordning för ska snart åka med familjen till mormor och fria julen där.

Han riktigt god jul för det ska jag ha!


God Jul

God Jul

Önskar

Jag Och Cayenne!



julrush

Sitter och har lunch nu och det kan jag lova är välbehövlig. Har aldrig i mitt liv jobbat de sista dagarna innan jul oc . Så det kom en mindre chock förut när allt folk skulle ha julklappar och i denna butik slår vi in alla paket om kunden vill der. Men kul är det att så många handlar på hemmaplan tanke på att Karlsborg inte är så stort. Stor tumme upp för er som handlar på hemmaplan!

Tomte

Lovade er igår att jag skulle lägga upp vad jag fick av Hanna, men har haft fullt upp idag så har knappt hunnit fixa de saker jag har tänkt mig.
Men ni får en bild här av tomten.
Fick även hämta ut ett paket idag och i den var det de sakerna jag beställde här om dagen. Chockad och glad hämtade jag ute det.
Kanske använder det vid nästa träningen.

Julavslutning

Det märks att det är jul på lördag (jobbar i butik denna vecka, där jag vikariera) är så mycket folk som handlar och slutet på dagarna så är huvudet rätt mör.

Eftersom det är 10-18 jobb så får jag fixa i ordning i stallet på morgonen och det är inte alltid ljust när jag åker därifrån. I och med det hinner jag inte rida Cayenne något + att jag inte har skaffat något ridhuskort än. Kanske är dags att göra det om det blir mer halt och snö ute.

Nog om det nu!

 

Underbara Hanna fixar hos Cayenne imorgon så får jag sovmorgon och det tackar jag hemskt mycket för. Fick även två fina julklappar av henne idag (fixar kort så ni får se) i ena var det en jättesöt tomteljus och i den andra var det ett fint armband, åter igen Tack Hanna!

 

Det var även julavslutning  på ridskolan idag för min grupp och det var en rätt lugn början som slutade med lite lekar.  Cayenne var lite stretig mot bettet som han blir när det är många hästar om honom och tappa ibland sina ben. Det positiva idag var att vi hade våran bästa galopparbete. Mjuk och fin var han, en riktigt skön känsla att han var så fin och fokuserade på mig.

Lekt lite med hästarna, en stor tradition i min grupp och jag trodde Cayenne skulle bli tosigare än vad han blev, dock så tog jag det lugnt då jag vet att han gillar tävla mot andra när det gäller fart.

Jag förlorade mina dueller varje gång, jag var nog lite för långsam överlag men kul var det som alltid!

Min fina!



Nya saker

För 1-2 veckor sedan budade jag hem en longeringsgjord på tradera och idag kunde jag hämta ut den.
Så skönt för nu slipper jag använda sadeln när jag ska longera Cayenne när jag behöver använda inspäningstyglar.
Idag så hoppade det ner mer saker i beställningslistan så de sakerna lär inte dyka upp innan jul, men för mig är det ingen panik på taket.
Varför jag beställde hem nya saker precis innan jul beror på att ingen i min familj skulle köpa några saker som Cayenne skulle kunna använda till mig i julklapp. Anlednigen till det är att de inte förstår många ord jag säger när jag pratar om hästar och framaför allt inte om utrustning. Så ofta får jag förklara en del, men det verkar som de börjar bli lite intresserade.
Så när jag vill ha något inom ridvärlden får jag köpa det själv och det är bra det, tanke på min ålder.
Cayenne vid första snön.
Imorgon invigs longeingsgjorden så han får röra på sig lite grann innan jag börjar jobba och jag hinner inte rida då jag slutar efter mörkrets inbrott.

Cayenne


Cayenne
Svenskt halvblod
Född: 2001
e: Cloumbus u: Calla (23) ue: Bonaparté
Ägare: Anna Steman



Cayenne är en kelglad och härlig kille som gillar att ha koll på allting omkring sig. Ibland när han kollar omkring sig kan han snubbla till och komma på sig själv att han gör något. Han vet också när han behöver vissa upp sig från sin bästa sida och när han inte behöver vissa hela sitt charmiga jag.

En oerhört snäll häst på ca 167 cm som aldrig skullle göra något dumt med flit.

 

Cayenne kom in i mitt liv i slutet på augusti 2011 då han stod i privatstallet på ridskolan och så småningom skulle testas som ridskolehäst.

Jag testade honom på min ridlektion och började prata mer med hans ägare Anna om jag fick rida honom bredvid medans ridskolan testade honom.

När jag började rida honom bredvid tillsammans med Anna så började jag fatta väldigt mycket tycke för Cayenne. Dagen då jag skulle ha Cayenne igen på lektions tid så hände en olycka i stallet då han hade fastnat med munnen i en täckeshängare och jag trodde inte han skulle komma tillbaka då Anna åkte in med honom till kliniken. Men Anna kom tillbaka med Cayenne som fått en fin tandställning och lite penicillin.

 

Sista gången Cayenne var inne hos klinken och tog bort tandställningen så tog ridskolan beslutet att köpa honom. Jag var väldigt ledsen, även om jag skulle få se honom och rida honom någon gång då och då så var det samma sak.

 

Cayenne stod inte mer än tre veckor på ridskolan innan han fått ett dåligt ryckte och ridskolan backar i sista stund för köp. I och med får jag frågan om jag vill ta Cayenne på foder.

 

Idag står jag som fodervärd på Cayenne.

Cayenne har varit ut på lite tävlingar, men jag vet inga resultat direkt.

Mitt mål med Cayenne är att lära känna varandra under vintern 2011 och till våren 2012 komma ut och börja hoppa på lite pay and jumps.

 


Mer personlig

Anledningen att jag startade denna blogg är att denna ska kunna vara lite mer personlig än den andra. Så här kan man följa mig på ett annat sätt och även min foderhäst Cayenne och det är ifrån Cayenne som jag kom på bloggnamnet.

För de som inte vet så är cayenne en sorts peppar och en gång så blev han kallad för pepparna då min ridlärare glömde vilket kryddnamn han hade. Så my pepper är alltså Cayenne det syftar på.

Välkommen till min nya blogg!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3286706/mypepper?claim=pykur5ufr76">Följ min blogg med Bloglovin</a>