Cayennes senast vecka

Det har varit minst sagt en turbulent den senaste veckan för Cayenne med att han blev sjuk. Idag är han frisk och mår bra igen. Dock får han gå i en sjukhage som är hur tråkig som helst tycker Cayenne.

Att han fortfarande går där är för att jag ville se att han går upp i vikt då han tappar lätt och det var någonstans där hela cirkusen började så är extra försiktigt med vad han äter och hur mycket han får i sig.

 

Nu är vi snart igång där vi var innan han blev sjuk och igår fick jag låna hem min kompis dressyrsadel som jag ska testa idag.

Testade den även igår, men det var inte så lätt varken för Cayenne eller mig då det var halt på åkern, men jag tyckte den låg bra och han kändes fin när jag red med den. Så vi ska testa den i ridhuset sen.

Bild från vår senaste träning 7/1

Behövt lite tid

Att jag har varit frånvarande här är för jag mått lite dåligt (inte sjukligt) då det har snurrat mycket tankar i huvudet och det har dykit upp saker som har satt sig på mitt samvete utan att jag ens är inblanda i det hela.
Men nu har jag äntligen börjat smälta allt som hänt och är på någorlunda rätt väg igen. Kommer ett inlägg senare som jag ska uppdatera er om hur Cayenne mår och lite annat smått och gott.

Snygga saker att vinna!

Bloggtävling Carlssonpataket Lamicellset
Klicka på bilden för att komma till tävlingen eller för att komma till Cheval Ridsport klicka på länken här.

Klicka på bilden för att komma till denna fina bloggtävlingen eller klicka här.

Hur jag än gör...

...så mår jag inte bättre. Har mått dåligt inombords i några veckor nu och jag vet inte hur jag ska lösa det. Blev värre när Cayenne blev sjuk, men trodde jag skulle mår bättre nu när han blev frisk.
Jag är dessutom en sån där person som inte visar när jag mår dåligt utan håller allt för mig själv.
Detta är en förklaring till varför bloggen inte har så mycket uppdateringar osv.
Ska bara ta mig ur detta känslomässiga och när jag gjort det kommer jag tillbaka hit bättre än någonsin.
Man kan inte vara på topp jämt och man är heller inte perfekt
hur mycket man önskar man var det

Promenad

Idag börjar lite nya rutiner i mitt liv (inte för att jag har så många), men jag känner att bör försöka komma upp i samma tränings dagar som jag hade i gymnasiet så med andra ord 2-3 dagar i veckan ska jag utöver ridningen även träna. Visserligen är det mest motion och sedan kanske öka på med något mer.

Måste hålla igång mig själv medans Cayenne ska motioneras lungt och försktigt.

 

Så idag började jag med kl 07:15 gå från bilservicen hela vägen hem och det är ca 3 km. Var hemma 07:35 så hade ett hyfsat bra tempo.

Får se om det blir en promenad ner sen när jag ska hämta bilen och så får jag se om jag hinner ner till spinningpasset som är idag. Hann inte med det förra veckan då Cayenne blev sjuk.

 



Bästa presenten

Denna helg har varit tuff på alla sätt, men idag var den bästa efter de oturs följda dagarna innan.
För det första fyllde jag år idag och det är inget märkvärdigt med det, men det bästa present jag fick idag var att Cayenne fick komma hem.
Så det var lite kort och gått om denna dag.
Vi är snart på banan igen!

Cayenne kvar i Skara

Blev inte att åka och hämta hem Cayenne idag då veterinären tyckte han skulle vara kvar en natt till.

Det han har fått är troligen en infektion i tarmen som har slått ut dem och ger honom diarré och ingen matlust.

Idag har de tagit bort droppen då han äter och dricker som han ska, men bajset är fortfarande inte bättre och luktar illa så veterinären tyckte han skulle vara kvar en natt till.

Cayenne har även fått medicin för tarmarna.

 

Det var en lite kort uppdatering om Cayenne och hur han mår. Så jag hoppas verkligen han kommer hem imorgon för det vore den bästa födelsedagspresenten jag kan få.

 



Skara Hästklinik

Igår upptäckte jag att Cayenne inte mådde som han skulle och tog tempen på honom. Visade sig att han hade 38,2 så fick ringa hans ägare och bestämde hur vi skulle göra.

Sent på kvällen kom en veterinär som undersköte honom och gav honom smärstilladen + 5l drop. Han blev piggare så vi lämnade honom över natten men med vakande öga för fredag.

 

Så imorse kollade jag honom och han var seg igen, hade inte ätit upp varken hö eller kraft, men bajset såg bättre ut. I och med det åkte jag till jobbet i hopp om att han skulle bli lite piggare. Alla som kollade honom tyckte han var pigg och fräsch, men jag hade ändå en klupp i magen då det kändes som det inte alls var bättre än imorse och när ägaren kollade honom såg han likadan ut som när jag hade lämnat honom.

Så det var bara att ringa in en vikarie och åka ner till stallet för att sedan åka in till Skara med Cayenne.

 

Där lämnade vi honom för natten så de kunde undersöka honom och ge drop, ta blodprover mm.

Förhoppningsvis så kan vi hämta honom imorgon om han är pigg nog för att åka hem.

 

Min fina killen!

Vill bara att du ska bli bra igen.

 

 


Jagar hovslagare

Just nu sitter jag och jagar hovslagare då Cayenne håller på att få en tappsko. Sko satt fortfarande fast igår, men spikarna var på väg ur.
Så nu hoppas jag på att få tag på min hovslagare så jag får ordning på skon innan den åker av.
Ikväll är det lektionsridning då ridskolan har börjat denna vecka.

Dagens bilder

Eftersom det inte blev av någon träning så försökte jag bygga vidare på det vi påbörjade igår och han kändes riktigt fin och följsam. Dock hade vi våra duster emellanåt men inget farligt utan mer protest med att byta gångart.
Här kommer några bilder från när jag red idag.

Ingen träning

Ingen träning imorgon då jag inte vågar åka med transport då de har varnat för halka. Så besviken såg verkligen framemot att träna imorgon, men ack så inte. J*dra skit väder som ställer till det för oss.
En mycket besviken person som skriver detta.

Träning

Träningen gick riktigt bra idag, han kändes himla fin i slutet dock lite bångstyring i början. Så är det alltid när vi är på nya ställen så ska han checka in allt nytt som är där.
Men ni får se bilde ren annan dag då jag ska göra annat nu.

Frukost

Nu ska jag försöka äta lite frukost innan jag far till stallet för att fixa det sista innan vi åker iväg och tränar.
Uppdaterar på mer ikväll om dagen.

Dagens händelser

Fick jobba över någon timme idag då jag väntade in vikarien som fick komma istället för min kollega som blivit sjuk.

Trodde mina planer skulle bli sinkade, men for hem åt frukost och sedan bar det av för att visa Cayenne för mamma och två familjekompisar. Upptäckte då att han gått ner i vikt runt revbenen så måste in och köpa lusern så snart som möjligt.

 

Ryckte även mannen på honom idag så nu ser han ut som en häst igen och ingen vilde.

Har även fått reda på att jag ska ta över Cayenne själv som fodervärd så ska sätta mig i dagarna och lägga upp en plan för min ekonomi så allt går runt och jag även har sparpengar över varje månad.

Jag har inte något problem ekonomiskt nu, utan att varför vi har varit två beror på att jag har mitt jobb, men ska komma på en lösning där med.

Red ut idag med Johanna till sandgropen och idag tyckte Cayenne att det var lite otäckt då marken var lite hårdare än sist. Upp går alltid bra, men ner tycker han att det är lite otäckt. Han var hyfsat fin, men jag red inte precis bra då jag blev stel av kylan.

 

Imorgon bär det av på vår första träning, det kommer bli så himla spännade!



Imorgon jobb

Imorgon är det jobb som gäller för hela slanten och som vanliga tur så ska iväg på en bal.
Jag klagar absolut inte, det kommer bli så kul!
På fredag så gäller uteritt igen till sandgropen och fixa transporten till helgen.

Vilken skilland

Blev det från morgon till lunch/eftermiddag för vädret. Så när jag åkte hem från Skövde med två transportgrimskaft rikare (ett som de som äger får eftersom vi gjorde sönder deras och en utifall det skulle hända igen).

 

Svängde även in på ridskolan och betalade för ridhuset och fixade även ett ridhuskort för en månad.

Nästan raka vägen därifrån gick till stallet där jag hade lunchfodringen.

Lunchfodrade det först jag gjorde och efter det mockade jag och gjorde i ordningen maten (inte så intressant och veta).

 

När allt var klart förberedde jag för att rida ut och klättra med Cayenne. När jag hämtade honom och precis kom in till stallet möte jag Julia som undrade ifall jag skulle rida och om jag ville ha sällskap.

Jag tackar aldrig nej till sällskap så Julia for hem byte om medans jag tvättade Cayennes ben.

 

Sen blev det en lång skrittuteritt med Julia och hennes unghäst Lily till sandgropen där vi klättrade lite och tog samma väg tillbaka i skritt. Både sköte sig bra och det var riktigt roligt, speciellt och rida ut med någon som har en häst. Cayenne var väldigt fin i sidorna och även i munnen, vi skrattade åt honom en gång när han tyckte jag var jobbig och gav ifrån sig ett fult stön ljud när han misslyckades göra något för att slippa jobba.

 

När jag kom hem såg jag att mitt paket hade kommit från hööks med transportskydden och benlindorna jag beställde.

Benlindornas färg överstämde väldigt bra med min nya tröja och schabrak.

Så än så länge är jag mycket nöjd med det nya som ska testas på fredag.

Vi jobbar oss sakta men säkert framåt.

Hoppas vädret blir bättre

Som det ser ut nu vet jag inte om jag vågar följa mitt schema som jag har satt upp för Cayenne.
Idag var det tänkt att vi skulle rida och klättra, men det beror helt på vädret och jag hoppas det ändrar sig så som det är sagt på både yr.no och smhi att det ska bli bättre efter 12 idag.
Ne nu ska jag åka in till Skövde och fixa transportgrimskaft till transporten och betala för ridhuset.

Ridhusbesök

Idag åkte jag och Hanna iväg till ridhuset då vi hade bokat den med Tove då vi kände att vi ville ha ridhuset för oss själva när vi ville hoppa. Speciellt tanke på att Cayenne kan få för saker när det finns hinder och även Toves brukar hoppa mer efter hindret än över det.

 

Så när jag åkte från stallet mot ridhuset så betedde Cayenne väldigt konstigt då han bara grejade i transporten och som om när vi alltid är på ridskolan så gör han något dumt/farligt. Idag slet han sig ur transport när jag skulle lasta ur honom. Så en inte så glad Ida fick jag en Cayenne som blev glad över att se en av hans gamla kompisar. Som tur var så lossnade knäppet så ska köpa ett nytt åt dem jag lånar transporten av.

 

Men nu till när vi red i ridhuset.

Provade även mitt nya bett på Cayenne och jag tyckte han var riktigt trevlig och det kändes som han trivdes med den också. Bettet jag har köpt är ett eggbett som är tredelat.

Kan även tillägga att Tove fick byta häst då hennes häst är sjuk (inget farligt, troligen allergi) och hade Fandra. Några kanske känner igen namnet och det beror på att jag red Fandra våras och somras.

 

Jag tyckte det gick riktigt bra idag, speciellt i hoppningen då jag aldrig kom efter då det är något jag har en tendens till att göra. Även Cayenne sköte sig ypperligt förutom att när jag glömde komma tillbaka i sadeln så drog han mig ur sadeln över hindren. Han hade riktigt kul och även jag + att vi höjd vårt höjdrekord till 75-80. Det bästa av allt att det inte kändes högt och det tar jag med mig som en positiv sak.

 

På bilderna ser jag att jag behöver jobba mer med min kroppshållning över de större hinderna.

Tips på hur jag jobbar med det är välkommet.

 

Hanna och Bullen

Det syns på de sista bilderna hur han drar mig ur sadeln.

Regn och blåst

Man blir bra trött av all denna regn och blåst som vara hela tiden. Som tur var har man redan varit nere i ridhuset idag och ridit.
Visar snart med bilder vad vi gjorde där, men ska bara bli klar med dem.

Sömnlös

Ligger i min säng och kan inte somna. Alltid lika kul när det blir så och nästan varje gång det blir så för mig är när jag lägger mig för tidigt eller är förväntansfull/ nervös rör något. Tror att det är för att jag är förväntansfull/ nervös inför dagens hoppning eller för att jag hoppas Cayenne ska gilla sitt nya bett. Mycket tankar som snurrar i huvudet och då blir det svårt att sova, men hoppas det blir lättare nu.

Surpelle till häst

Var så glad idag när jag hade hämtade Cayenne ut ur hagen då vi hade lyckats att inte gå ner i någon lera så hans bene var nästan helt och hållet rena.

Låter kanske konstigt, men leran tar en sådan tid att få bort så det var skönt att slippa hållas med det idag.

 

Cayenne verkar väldigt nöjd idag då han hade sitt kära tredelade bett idag igen, men han var lika nöjd ut på åkern. Där var han en riktig surgubbe då han sprakade bakut, små hoppade, bytte gångarter till och med försökte på sig en stegring. En liten var det, men dock en stegring. Jag var på honom mer idag än jag vart på länge och det gillade han inte. Kan ärligt säga att jag red dåligt igår då jag spände mig för det kalla regnrusket.

 

Efter många om och men så gav han sig tillslut och blev riktigt fin för skänkel. Våra skänkelvikningar var kanske inte de snyggaste och inte alltid på tygeln, men det var trots allt skänkelvikningar i både skritt och trav.

Har även varit inne och handlat ett bett som jag tror han kommer tycka om och lite kläder inför vår träningshelg som är i helgen.

Bettet ska testas imorgon och förhoppningsvis nya kort på det med.



Oväntat

Ska snart bege mig mot stallet och om vädret inte får för sig att vräka ner så ska jag rida.
Hoppsan, nu såg precis en polisbil åka nerför gatan utanför mitt hus.
Hmm undra vad som försigår här nu? Jag bor iofs i ett lugnt område där det inte händer någonting, men på senaste året eller sen jag kom hem från Sydafrika har de börjat cirkulerar här ut med.
Nej, här kan jag inte sitta längre. Drar mig ut till Cayenne nu.

Snön kom och så gick den direkt

Gott nytt år på er alla!

 

Vet att jag är nästan ett dygn efter, men det är trots allt ett nytt år med nya möjligheter.

Eftersom vädret tydligen ville ha snö så tänkte jag att Cayenne skulle få stå idag då jag trodde han hade longerats igår. Tydligen hanns det inte med igår så bestämde mig för att ta ett lugnt pass i snörusket som slutade i regnrusket och at snön nästan är borta.

 

Började med fixa i stallet och sedan pratade jag med Hanna om hon ville bli fotade då detta (än så länge) antagligen blir ända snön som kommer och det önskades vinterbilder.

Så började med att fota Hanna och hennes ponny Burberry a.k.a  Bullen.

Efter jag hade fotat Hanna så hämtade jag Cayenne och hoppades att jag skulle klara mig från vädret. Men det gjorde jag tyvärr inte. Testade åter igen Cayenne på d-rings bettet och red bara dressyr idag för att känna av honom ordentligt och se vad han tyckte om den.

Han lyssnar hyfsat bra, men det är som att det är tvådelat stör honom mer i munnen så ska testa ett d-ringsbett som är tredelat imorgon och se om han trivs på det.  Om inte får jag tänka ut något nytt bett som jag varierar mig med.

 

Har ni några bra tips så är ni välkomna att ge dem.