Skada häst igen

Igår mores fick jag ett sms att Cayennes båda frambenen svullna och jag bör hålla ett öga på det.

När jag kunde ta mig ur sängen (mådde fruktansvärt dåligt pga pollenallergi) och ta mig ut till Cayenne så upptäckte när jag undersökte hans ben att han hade ett skrapsår på insidan av vänster fram.

Det fanns torkat blod och torkad lera så antagligen hade något kommit in och svullnat upp benet på honom. Så drog på liniment släppte ut honom igen och satte mig bilen drog in till Skövde för att köpa nytt liniment och benskydd.

Eftersom jag var tvungen att ta hem benskydden han har haft på sig för att tvätta och han var på väg att få skav så tog jag av skydden efter ridturen i måndags när jag släppte ut honom igen.

Någon gång mellan jag släppte ut han och innan han kom in igen så troligen uppstod detta sår och om han hade haft skydd så skulle detta troligen aldrig hänt.

 

I Skövde blev det inhandlat nya benskydd till hagen och nytt liniment som är mer djupverkande.

Fick även tips av butiksbiträdet på Skövde ridsport att ta en bomullstus och doppa i jodpax låta det ligga på 1,5-2 timmar mot såret så det kunde döda bakterierna. Det kunde även dra ner svullnaden. Även ha stallbandage över natten och smörjt in benen med liniment.

 

Så testade tipsen jag fick av henne och jag tackar djupt för dessa tipsen då svullnaden nästan är helt nere nu. Cayenne är nu endast svullen där såret är, men ömmar dock fortfarande. Han har ingen feber och tycker han var ännu piggare idag (han var pigg igår med, men man märkte att han var oroad över något. )

 

Så tror det går åt rätt håll, men ska ha extra uppsikt över hans ben de närmast dagarna och hoppas vi är på banan igen i början av nästa vecka.

Min fina att du aldrig kan hålla dina ben i styr.

_

Fina grabbar!

Ipod

Idag fick jag äntligen min iPod! Än så länge är jag riktigt nöjd över den även om den är begagnat. Men mig gör det inget. Att jag inte skaffade mig en iphone är att jag för nöjd med min htc och då är iPod ett bra komplement.

Igår red Kajsa Cayenne och hon fick lös honom riktigt bra och det märktes när jag red idag. Dock så var det lite svårt att våga rida på pga snön så hoppas den försvinner snart.


Äventyrsuteritt

Idag tänket jag att jag och Cayan skulle ta en längre uteritt så han skulle få springa av sig lite ute. I och med det betydde det att jag skulle rida nya vägar. Har inte lärt mig några vägar där ute än så det blev ett lite äventyr för mig, men inte lika mycket för Cayan då han kan de allra flesta då det är hans gamla hemtrakter från början.

 

När vi hade kommit en bit iväg så hör jag att något kommer bakom oss och vänder mig om och ser att det är en lastbil. Cayenne tycker inte alltid om dem då han har blivit skrämde en gång. Så tog det säkra för det osäkra och red in i skogen. Lastbil körde förbi lugnt och fint och Cayan tog allt med ro.

Vi red huller om buller i skogen och jag är inte så rädd för att rida fel, för eller senare kommer man till något ställe där man känner igen sig.

Slutade med att vi red över stora vägen och red på andra sidan på de vägarna. Sen så mötte vi ett träd som hade fallit över vägen och jag tänkte det måste vi hoppa över (ca 40-50) även om jag red i dressyrsadeln.  Cayis var så nöjd över att få hoppa det lilla hindret. Trodde han skulle bocka och busa mer än vad han gjorde och han gjorde inget.

 

När vi red hem mötte vi Lina som fråga om jag ville följa med US på lördag och spela laserdom för jag har hjälpt dem så mycket. Jag tackade såklart ja och det kommer bli så kul och jag tänker inte skaffa hjärnskakning denna gång.

Från vår första uteritt när vi mötte fyra älgar.
Lina och hennes ponny Källstorps Salt

Shoppingsugen

Är så shoppingsugen så det står härliga till, men har jag pengar till det?
Nej egentligen inte då jag har spenderat lite för mycket fast ändå inte förra helgen. Visserligen var det nästan bara till Cayenne, men nu känner jag att jag vill unna mig själv med lite kläder och lite tekniska prylar.
Så på min inköpslista för någon gång i framtiden består av:
  • Nya linnen (har några favoriter och Gina tricot har med) i färgerna rosa, sunny lime, orange. Finns fler men först och främst dessa färger.
  • Toppar( Gina tricot) i färgerna neon lime och neon orange.
  • En Ipod som jag kan ha när jag tränar eller när jag kör.
Sen finns det saker som tillkommer på min lista och faller ifrån såklart.
Oväntat bild från mig kanske, men nu tycker jag vi lämnar detta vinter land och låter det var snöfritt som det är nu och istället låter sommaren komma.

Sadeljakt

Den senaste veckan har jag varit ute på sadeljakt. Denna gång har det varit efter en dressyrsadel då den jag har haft bara var på låns och nu skulle den säljas.
Anledningen till att jag inte köpte den var för att den låg inte helt bra på Cayenne, men bra nog för att rida i.
Nu har jag ätligen hittat en som jag hr köpt för ett vettigt pris, dock ingen lädersadel men inte helt i syntet heller. Den klassas som syntet, men för mig spelar det ingen roll. Det är en Tekna sadel som jag kan ändra bomvidden på när min lilla häst lägger på sig muskler.

En bild tagen idag på oss med den nya sadeln. Vi är inte riktigt i fas då det inte blivit någon ordentlig ridning i veckan vilket är synd då det har varit så fint väder. Bättering på det blir det efter jobbet imorgon!